• Izületi Fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Külföldön élő 26 éves férfi vagyok, takarítóként dolgozok. Nagyon el vagyok keseredve az állapotomon. Próbálom leírni a fontosabb pontokat. Kb. 2 hónapja jöttem vissza Angliába. Azt tudni kell, hogy én rendszeresen sportolok. Az egyik edzés alkalmával észrevettem, hogy a könyökömbe belenyilallt a fájdalom. Ezért próbálta mind a gyakorlatokat mind a súlyt variálni. De kb. 5 hete végleg abba kellett hagyjam. Azt terveztem 2 hét pihenő elég. Amikor visszamentem az edzőterembe ugyanúgy fájt a könyököm. Rá pár napra azt vettem észre, hogy az ízületeimbe elkezd cikázni a fájdalom. Térd, boka, csukló, könyök, néha csípő, váll és derék. Zavart de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Csakhogy a fájdalom erőssége napról-napra nőtt és nő. Pár napja már a sípcsontomon és az alkaromon is érzem a fájdalmat cikázni. S néha még a gerincem is „becsípődik”. Voltam orvosnál! S itt kezdődnek a gondjaim, a házi orvos nem tudja mi a bajom. Ugyanis egyik ízület sincs megdagadva még egy hangyányit sem! A vérvétel gyulladásra szintén negatív, s semmilyen bőr elváltozás nincs rajtam csak a fájdalom. Komolyan félek attól, hogy megfogok bénulni..Ma voltam ismételet vérvételen, és csuklóröntgenen is. Egészen múlthétig arra gyanakodtam, hogy van egy fájós fogam, s az indukálja a fájdalmat. De a röntgen felvételből az derült ki, hogy nincs góc csak szuvas. Édesapám szerint a csontkovács műve ez a fájdalom. Az tény hogy először voltam s nagy fájt de pár óra múlva az elmúlt. Lehetséges, hogy rá két hónapra produkálja ezt? Az első fájdalmaktól az alábbi kiegészítőket szedem: MSM, Kondroitin, Glükozamin, Ca-Mg-Zn, Omega3 A privát reumatológus nagyon drága sajnos nem engedhetem meg, az ingyeneshez pedig 2 hónap a várakozási idő, így marad a házi orvos. Fájdalomcsillapítót szedek este, napközben még elviselem valahogy. De pár nap s szükség lesz nap közben is. A sok stressztől a pánikbetegségem is kiújult...de ez már csak hab a tortán Tisztelettel Peter Rusko

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban el kell mennie egy reumatológiai vizsgálatra, hogy megnézzék a mozgásokat, megvizsgálják. Ha nincsen duzzanat, gyulladás a laborok alapján, akkor nem valószínű, hogy gyulladásos ízületi vagy autoimmun betegsége lenne. Egyelőre próbálja meg az úszást, illetve ha szükséges a ne szteroid gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítót, de ha nem szűnnek a panaszok, akkor muszáj lesz a reumatológiai és esetleg idegggyógyászati vizsgálata is.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 12., 23:36; Megválaszolva: 2011. december 16., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés