• Gerincsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnál 4-5 éve túl nagy teher megemelése után gerincsérvet állapítottak meg, amely ágyéktájon egy ideggyököt is nyom. A fájdalom a bal lábába sugárzik ki, s emiatt nehezen, sántítva jár és állandó fájdalma van. Nemrég egy hőtérképes vizsgálat szerint a nyomás alatt lévő ideggyök kék színű volt, ami azt jelenti, hogy nem funkcionál s csak a lábában található érrendszernek köszönhető, hogy képes még járni. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kezelést javasolnának önök, hova fordulunk ahol eredményt várhatunk. Eddig mindenhol csak fájdalomcsillapítót írtak fel neki, illetve pár alkalmas gyógytornát, amely nem hozott kellő eredményeket. Illetve Ön szerint van esély arra, hogy egy ilyen ideg újra működőképes lesz? Nagyon féltem édesanyám, aki egy örökmozgó nő s napi szinten szőlőmunkát végez, melyről nem hajlandó lemondani. Kérem adjanak tanácsot, hogy mivel érhetné el a probléma okának megszüntetését és nem csak a tünetek kezelését. Köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincsérv témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján azt javaslom, hogy keressen fel egy idegsebészeti szakrendelést, ahol a korábbi leletek alapján és vizsgálatokat követően eldöntik, hogy elég-e a gyógyszeres kezelés, vagy műtétre is szükség van.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 08., 17:16; Megválaszolva: 2011. december 11., 20:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: