• időről-időre visszatérő hát,gerinc és nyaki csogolya fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Folyamatosan visszatérő hát vagyis inkább gerinc problémákkal küdzök. Ma szó szerint ki másztam az ágyból,mert sem felülni sem normálisan felegyenesdni nem tudtam. 24 éves vagyok és már évek óta mondhatni napi fájdalmaim vannak. 8 éves koromtól 18éves koromig fociztam salakos pályán,ami igen kemény talaj. 14évesen megállapították,hogy gerincferdülésem van...nem vettem komolyan,mivel nem fájt semmim. 18éves koromra viszont erőteljesen elkezdett.Emiatt abba is kellett hagynom sajnos. Gyerek korom óta sportoltam így szerettem volna folytatni. A testépítéssel próbálkoztam,ahol azt tapasztaltam,hogy minden mozdulatnál kattognak a porcok.A vállamban,a derekam,a térdben,a csuklóm..egyszóval tényleg mindenem. Többször előfordult,hogy egy-egy nagyobb súlynál (amit én elbírtam volna,de a gerincem ezt nem támogatta,pedig használtam már övet is a hátamra,mikor a súlyokkal küzdöttem) a gerincemben egy roppanó érzést éreztem,majd a mozgás is nehéz lett. Úgy gondolom ez talán a csigolyám lehetett. Majd ezt a sportot is abba kellett hagynom a fájdalmak miatt. Mostanra szinte minden nap fáj a nyakam és ropogtatnom kell,mert ameddig nem roppan ki a csigolyán megveszek a fájdalomtól,mintha elaludtam volna. A hátam közepén a gerincem fáj nagyon,ez rendszeresen. Olyan érzés mintha idegbecsípődés lenne,de nem az. A porcok sajnos nagyon gyengék és évek óta szedek porcerősítő tablettát. A mai gerincfájás elmondhatatlan és elviselhetetlen nem jó sem ülni,sem feküdni és állni sem igazán. Ahogy egy kicsit előre vagy hátra vagyis igazából bármelyik irányba mozdítom el a felső testemet ordítani tudnék a fájdalomtól. Abban a reményben írok Önnek,hogy tud tanácsot adni mit kéne tennem. Esetleg gyógyszert kéne szednem,hogy jobb legyen? Járok masszőrhöz is,utána 1-2 napig egészen jó a hátam,de utána megint fáj. Tanácstalan vagyok,és úgy érzem magam mint egy 70éves öregember,pedig fiatal vagyok.Nagyon rossz érzés... Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Simon Gábor

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján panaszai hátterében több dolog állhat. Az alap a gerincferdülése lehet, mely következményes izom és porckorong eltéréseket is eredményezhet. Lehet általános ízületi szalaggyengesége is, ami a gerincet is érinti. A gyulladás sem kizárt, amit főleg a megerőltető mozgások (kondizás) eredményezhetett. Az izomhúzódás, izomrándulás is szerepelhet az okok között. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, addig meg szedjen nem szteroid gyulladáscsökkentőt és izomlazítót, amit háziorvosa is felírhat.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 05., 16:06; Megválaszolva: 2011. december 09., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés