• Mi a teendő szalagsérülésnél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr! 1héttel ezelőtt(2011.11.10.én rosszul léptem a lépcsőn,szúró fájdalmat éreztem a láb mozgatásakor.Elmentem aznap este a traumatológiára(ahol tanulok vidéken)-ott hasított gipszbe tették a lábam,felírtak egy izületi gyulladásra való tablettát és a véralvadásgátló injekciót.Az ultrahang alapján részleges ínszalag szakadásom van(bal láb-térd).Azt mondták terhelhetem a lábam,majd hazautaztam a lakhelyemhez,itt a háziorvos azt mondta ne terheljem,majd adott beutalót a traumatológiára -itt a doki levette a gipszet és azt mondta nyugodtan álljak a saját lábamra és kenjem fastum géllel,Elküldött MRI-re.Majd csak 1hét múlva lesz eredmény. Mióta lekerült a gipsz a lábamról nem igazán álltam rá-nem mertem terhelni és ha rá is próbálok állni úgy érzem mintha nem bírna el a lábam... Mióta nincs gipsz combtól bokáig dagadt a lábam,pedig polcolom- a bokám egy "tuskó"-időnként szúró fájdalom van a térdemnél(kívűl-belül)... Mit tegyek? Próbáljak fokozatosan ráállni? -az injekciót nem adom mióta levették a gipszet...Mi a helyes teendő ilyenkor? Előre is köszönöm szépen a választ! ;) Köszönettel: Egy tanácstalan "beteg" Dorci

        Dr. Bogdán Aurél válasza a részleges szalagszakadás témában

        Vizsgálat illetve a röntgen eredmény ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha ténylegesen szalagszakadás van, azt szükséges rögzíteni, vagy gipszben, vagy bokarögzítőben 3-4 hétig. Lehetőség szerint tehermentesíteni, felpolcolni, jegelni. A nem szteroid gyulladáscsökkentő tabletta szedése segíti a gyógyulást. Mivel két különböző kolléga eltérő választ adott, azt javaslom keressen fel egy harmadik szakembert, és a három vélemény alapján lehet majd a megfelelő diagnózishoz és terápiás javaslathoz jutni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 19., 21:26; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés