• Hormonzavar - mit tehetek???

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Sajnos kiderült: egy, a gerincsérvem miatt kapott injekciótól olyan mértékű hormonzavarom lett, hogy pár hónap alatt 12 kg-ot híztam, kemény diéta és sportolás mellett!!! Hosszú kivizsgálás után derült ki mindez. Kérdésem az lenne, hogy szteroid okozta hormonzavarral szemben mit tehetek, milyen esetleges módszerekkel tudom minél előbb "kiüríteni" a szervezetemből ezt? Sajnos nem rég ismét kaptam ilyen injekciót (akkor még nem tudtam, hogy ez okozott ekkora gondot nálam). Várható, hogy most újabb kilók jönnek fel? Tudok tenni ellene bármiit? Nagyon el vagyok keseredve és kétségbe vagyok esve. Hamarosan újra babát szeretnénk, de nem tudom, mennyiben befolyásolja ez a dolog az esélyeimet, hogy teherbe essek, illetve nincs-e káros hatása a babára. Köszönöm válaszát!!!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a steroid, hízás, porckorongsérv témában

        Tisztelt kérdező! A túlsúlyt a bevitt élelmiszerek okozzák. Erre kell figyelnie és akkor nem szaladnak fel a kilók. A steroid kiürülését nem tudja gyorsítani, az idő megoldja. A teherbe esés esélyét véleményem szerint ez nem rontja, bár a megírt adatok ennek megítéléséhez nem igazán elegendők.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Dr. Fáklya Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 10., 20:14; Megválaszolva: 2011. november 14., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés