6-7 éve fennálló csuklóprobléma!

Tisztelt Doktor! Már 6-7 éve vannak gondjaim a jobb csuklómmal. Számtalanszor jártam már orvosnál vele. Számos konzervatív kezelést próbáltunk már (jegelés, krémek, gyógyszerek, csuklórögzítő, milgamma neuro, gipszelés), azonban egyik sem hatott. Jobb csuklóm folyamatosan intenzíven fáj mely felsugárzik egészen a jobb vállamig, illetve ujjaim gyakran zsibbadnak. A nemrég készült MRI felvételen egy 4-5 mm-s corticalis cysta ábrázolódik az os lunatumnál. Emellett készült nemrég egy ENG vizsgálat is, melyen nagyon enyhe fokú carpalis alagút szindróma jelek mutatkoznak. Az lenne a kérdésem, hogy a fentebb felsorolt kezeléseken kívül van-e más lehetőség ami orvosolhatná már a problémát, illetve hogy a cysta a későbbiekben okozhat-e bármilyen problémát, vagy el kéne távolítani? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a carpalis alagút szindróma, csuklófájdalom témában

Pontos válaszhoz szükséges lenne egy vizsgálat és a korábbi eredmények ismerete. A carpalis alagút szindróma szinte csak műtétesen kezelhető. Ez ügyben kézsebészeti, idegsebészeti, traumatológiai, vagy ortopédiai szakrendelést kereshet fel. A cisztát célszerű félévente megröntgeneztetni, hogy lássuk növekszik-e. Az is elképzelhető, hogy spontán meggyógyul, de itt is szóba jön műtét, ha mérete növekszik, vagy egyéb panaszokat okoz.

Kérdés: 2011. november 07., 13:21; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Sacroileitis - Mire számíthatok?
Könyök-alkar fájdalom
Kéz fájdalom
Boka sérülés
Térdprobléma