6-7 éve fennálló csuklóprobléma!

Tisztelt Doktor! Már 6-7 éve vannak gondjaim a jobb csuklómmal. Számtalanszor jártam már orvosnál vele. Számos konzervatív kezelést próbáltunk már (jegelés, krémek, gyógyszerek, csuklórögzítő, milgamma neuro, gipszelés) , azonban egyik sem hatott. Jobb csuklóm folyamatosan intenzíven fáj mely felsugárzik egészen a jobb vállamig, illetve ujjaim gyakran zsibbadnak. A nemrég készült MRI felvételen egy 4-5 mm-s corticalis cysta ábrázolódik az os lunatumnál. Emellett készült nemrég egy ENG vizsgálat is, melyen nagyon enyhe fokú carpalis alagút szindróma jelek mutatkoznak. Az lenne a kérdésem, hogy a fentebb felsorolt kezeléseken kívül van-e más lehetőség ami orvosolhatná már a problémát, illetve hogy a cysta a későbbiekben okozhat-e bármilyen problémát, vagy el kéne távolítani? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr. Bogdán Aurél válasza carpalis alagút szindróma témában

Pontos válaszhoz szükséges lenne egy vizsgálat és a korábbi eredmények ismerete. A carpalis alagút szindróma szinte csak műtétesen kezelhető. Ez ügyben kézsebészeti, idegsebészeti, traumatológiai, vagy ortopédiai szakrendelést kereshet fel. A cisztát célszerű félévente megröntgeneztetni, hogy lássuk növekszik-e. Az is elképzelhető, hogy spontán meggyógyul, de itt is szóba jön műtét, ha mérete növekszik, vagy egyéb panaszokat okoz.

Kérdés: 2011. november 07., 13:21; Megválaszolva: 2011. november 09., 10:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Carpalis alagút szindróma
Kedves Doktornő/Doktor Úr! Két hónapja műtötték a csuklómat carpalis alagút szindróma miatt. Már a műtét napján sokkal jobban éreztem magam....
Carpalis alagút
2011.04.11-én mütöttek carpal tunnel szindromával a bal csuklomon.Érdeklödni szeretnék normális hogy mütét után ennyi idö elteltével érzéketlen...
Carpal-tunnel syndróma után
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A kérdésem a következő lenne. Ez év januárjában műtötték meg jobb csuklómat carpal-tunnel syndrómával, ez volt a 2....
Vállproblémák
Lábujjfájdalom