Begörcsölt láb

Üdvözlöm! A következő problémára szeretnék megoldást találni: évi 5-6-szor szeretkezés vége felé, és közvetlen utána begörcsölt a jobb lában a lábujjaimtól egészen a térdemig. Mindez 2-3 mp-ig tartott és nem járt nagyon nagy fájdalommal. Jó ideje nem tapasztaltam már, de az utóbbi 2 hétben többször újra jelentkezett. Legutóbb viszont, a lábfejem alsó-belső részén nyomták ki a begörcsölt izmok az ereket, nagyon kidülledtek és nagyon kemények, görcsösek voltak. Ez már iszonyú fájdalommal járt, és sokkal tovább is tartott. Szerencsére a görccsel a fájdalom is megszűnt hirtelen, feltételezem, hogy mindez az óvatos masszírozás hatására. Nem szeretnék több hasonlót átélni, iszonyú volt, és újabbtól tartva, félelemmel kezdek az együttlétekhez. Nagyon köszönöm a választ, és az esetleges tanácsokat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza a izomgörcs témában

Tisztelt KÉrdező! A lábikragörcsnek számtalan oka lehet, többek között magnézium, vagy kálciumhiány, keringészavar, pl. visszér, vagy érszűkület miatt. Előfordulhat, hogy nem megfelelő légzési technikát alkalmazva esetleg túl szaporán veszi a levegőt szeretkezés közben és ez vezet a vér, majd pedig az izomszövet ionegyensúlyának eltolódásához, a kálciumszint megváltozásához. Emellett a nagyobb izommunka a laktát felhalmozódásához vezethet, mely szintén a görcskészséget fokozza. Próbáljon meg néhány hétig kálcium és magnézium pezsgőtablettát, illetve a levendula tartaémú krémek szintén jó izomlazító, keringésjavító hatással bírnak.

Kérdés: 2011. november 05., 11:18; Megválaszolva: 2011. november 10., 21:52
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye