• Menopauza probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö/úr!48 éves vagyok,rendszertelen menzesszel.Egy ideig túl közeli ciklusokkal,aztán ki kihagyogatott,volt 56,62 napos is.Novembertöl viszont 32,28,20,19.Januártól borzasztóan érzem magam,és fogalmam nincs a hormonoktol vagy mástól.Ejjelente nme alszom rendesen,kb.1,5 -2 oránként ébredek,amint megmozdulok elont a víz,vizes mindenem a fejem,testem,kezem lábam foleg a hajlatokban.Aztán ki kell mennem wcre.Nappal annyit nem járok pisilni.Felfázva nem vagyok,diabeteszem van de normában van tartva,naponta 1 tablettával,sok teát iszom,foleg noi meg diabeteszre valot,esetleg nyugtato teákat.a nyakam bekeményedik,a vállam testem fáj,bizonytalan érézs van rajtam,mintha szédulnék,pánik tor rám.A tunetek változoak de a z izzadás meg álamtlanság marad.Nappal el tudnék aludni,reggel is mire kelni kell.emlitettem a nogyogyászomnak aki azt mondta probáljuk emg a hormonokat,de hormonszint vizsgálatot nem csinált,nálunk az a szokás eloszor adnak hormont azután egy idore veszik le mennyi./Szlovákia/Enyhén emelkedett a vérnyomásom arra 1x szedek tablettát naponta.Kiírta nekm az Activelle nevezetu hormonpotlot,szedjem a ciklus 1.napjátol 3 honapon át,az a bokkeno azota bezzeg nem jott meg a menzeszem,ugyhogy nem tudom elkezdeni ezt a nagyszeru kisérletet.Nagyon bizom az orvosomban mert egész életemben csak hozza jártam,csak egyet nem eertek.A tablettára az van irva akkor irják mikor már a nonek egy év e nem volt menstruácioja. Hát nekm meg éppenhogy van,volt idáig.Csak most enm jon,hogy kezdeni kéne a tablettát.Létezik más megoldás mit tegyek menjek vissza kezdjunk mást?azt mondta probáljuk meg és ha nem jo akkor el kell menni máshova kivizsgálásra mert akkor nem a hormonok teszik.Mit tetszik tanácsolni?

        Dr. Boros Miklós válasza a menopauza témában

        Kedves Kérdező!Ebben a korban mi csak negatív szövettan(cu) birtokában inditunk hormonkezelést.A panaszok miatt a csontritkulás vizsgálatot is el kellene végezni.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 01., 10:16; Megválaszolva: 2011. március 04., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés