• Változókor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        53 éves vagyok. Két éve rendszertelen a menstuációm, inkább többször van, mint nincs, és eltart 3-6 hétig is. 2008-ban, és 2009-ben is volt emiatt abrázóm, eltávolították a megvastagodott méhnyálkát, mely nem tud magától teljes mértékben lelökődni. Egy miómám is van. A szövettani eredmény mindegyik esetben negatív volt, és szerencsére más változókori tünetem nincs, báe ez is elég. Sajnos jelenleg is negyedik hete vérzem, de a magánorvosi rendelőben is csak dec 21.-ére kaptam időpontot, tehát ha megint abrázió lenne, az ünnepek miatt biztosan átcsúszna jövő évre. A kérdésem az lenne, létezik-e gyógyszer, vagy alternatív gyógymód arra, hogy a vérzés megszűnjön. Melyik hormon hiánya okozza a lelökődés elégtelen mértékét, hogy esetleg gyógyteákkal, gyógynövényekkel segítsek magamon.

        Válaszát előre is köszönöm!

        msutori

         

        WEBBeteg szakértő válasza a bő vérzés témában

        Kedves Msutori!

        Az a helyzet, hogy nem lenne szabad ennyit várnia, mert jövő hétre már 5. hete fog vérezni, és bizony komoly vérszegénység, bő vérzés esetén kivérzéses shock is kialakulhat, nem szabad elhanyagolni a problémát. Őszintén megmondom, hogy ennyi hetes vérzés után szó sem lehet arról, hogy még 2 hetet csússzon egy esetleg szükséges beavatkozás. Nem írja, hogy csak pecsételő vérzése lenne, így korrekten nem tudom megmondani, mennyire lenne szükséges a vizsálat.

        Mindenesetre azzal lassan meg kell barátkoznia, hogy az ilyen jellegű vérzészavar esetleg méheltávoltást igényelhet, még akkor is, ha a szövettan megfelelő, mert a sűrűn jelentkező, több hétig tartó vérzés megterheli nagyon a szervezetet. Szerintem ne várjon jövő hétig, még ezen a héten menjen el vizsgálatra.

         


        Dr. Farkas Ágnes
        urológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Kovács István

        Kérdés: 2009-12-16 16:27:32; Megválaszolva: 2009. december 16., 16:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: