• csigolya műtét rögzítéssel - csonthiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Bogdán Doktor úr! Köszönöm szépen válaszát! Azt elfelejtettem az előző levelemben írni, hogy a kisfiam műtéte 1, 5 évvel ezelőtt volt, és a medencecsontjából pótolták a csontot. Félévente jártunk MR-re, csontszcintigráfiára, és a csontok nagyon szépen és gyorsan rendeződtek. Májusban volt az utolsó MR vizsgálat, azon még minden rendben volt, nem volt csonthiány. (A májusi MRI felvételt a műtétet végző orvos is látta). Létezhet, hogy azóta az a csont nem tudott nőni? Vagy útban vannak a csavarok a csontjainak? Sajnos a műtétet végző orvossal a legújabb CT eredménye óta még nem tudtunk beszélni, remélhetőleg hamarosan sikerül, bár hónapokkal előtte be kell hozzá jelentkezni, és még nincs meg az időpontunk.:( A fentiek ismeretében is elegendőnek gondolja, ha megvárjuk a februári MR vizsgálat eredményét? Válaszát továbbra is előre köszönöm! Üdvözlettel: Pámer Henriett

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincműtét témában

        Elvileg ennyi idő elteltével létre kellet volna jönni a csontosodásnak. A készült MR eredmények is ezt igazolják. Az utolsó felvételen ábrázolódó csonthiány ezek alapján nehezen értelmezhetó. A  csavaroknak nem szabadna a csontosodást akadályozni. Azt javaslom jelentkezzenek be az opráló orvoshoz, és kérjék ki a véleményét. Az anatómiai viszonyok ismeretében, illetve a műtéti eljárás ismeretében pontosabb választ tud adni!


        Kérdés: 2009-12-09 13:46:49; Megválaszolva: 2009. december 09., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?
        Tiszta orrok, nyugodt napok