• polydiscopathia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Orvos!

        Lumbalis gerinc MR vizsgálat, nativ eredményének értelmezését szeretném megkérdezni (amíg nem tudok visszamenni az orvosomhoz):

        Minimális balra convex scoliosis. A lordosis megtartott. A csontos gerinccsatorna nem szűkebb. A conus medullaris és cauda rostok eltérés nélkül. Az L.III porckorong dorsalis kontúrja kiegyenesedett. Az L.IV. korongon kb. 2 mm-es minimális durazsák compressiohoz vezető bal oldali medio-lateralis protrusio van. Az L.V. korongon az előbbinél kissé nagyobb és szélesebb bázisú következmény. a gyökkilépések szabadok mindkét magasságban. Érdemi spondylosis vagy arthrosis nincsen.

        Vélemény: Diszkrét alsó lumbalis polydiscopathia a leírtak szerint. Nincsen porckorongsérv.

        Köszönöm

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Tisztelt Kérdező!

        Minimális balra irányuló görbület van. Az ágyéki IV-es, V-ös porckorong kiboltosul, de nem éri el a kilépő ideggyököket. Enyhe fokú eltérések vannak, de kiszakast sérv nincsen.


        Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus
        urológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Kovács István

        Kérdés: 2009-12-06 17:08:54; Megválaszolva: 2009. december 06., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: