Nyakamon a klimax?

46 évesen már több éve nincs menstruációm, ez már klimax? Milyen jelek utalhatnak még arra, hogy változókorba léptem?

WEBBeteg szakértő válasza klimax témában

Az életkor már önmagában okozhatja, hogy nincs mensese, mivel 46 évesen el szokott maradni a vérzés. A másik a hőhullám. Nem feltétlenül van, de persze sokszor ez a menses elmaradása után jóval jelentkezik, akár egy évre rá. Tehát még ez is jöhet.

Mivel nincs mensese, menopausa szakrendelésre kellene elmennie, ahol a felmerülő problémákat, mint az érelmeszesedés, csontritkulás megbeszélheti az orvossal.

Jobban oda kell figyelni a csontritkulásra, és a szív- és érrendszeri panaszok gyakoribbá válásához vezető érelmeszesedésre.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 20., 13:14; Megválaszolva: 2009. július 20., 13:14
Kérdések és válaszok: Menopauza
klímax vagy betegség?
Tisztelt Weborvos! Tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy valós problémám van, vagy csak a klímax természetes velejárója. Ebben az évben már...
Miért menstruálok még mindig?
53 éves vagyok és 12 napja menstruálok. Mi okozza ezt? Szükséges ezzel a problémával orvoshoz fordulnom?
Klimaxos panaszok
Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő! Hat éve már, hogy változó korban vagyok, és még mindig erősen elmelegedek és leizzadok, számtalanszor, kb....
Egy éve nem menstruálok...
Kedves Doktornő! 53 éves vagyok, több, mint egy éve elmúlt a menstruációm, mégis naponta többször hőhullám jön rám. Mi ennek az oka?
Cytológiai eredmény
Tisztelt Petróczy Doktor Úr! Cytológiai leletem negatív. A III. résznél az utosó egyébhez van írva x, antrophia.Feljebb van olyan, hogy antrophia/...