Klimax

T. Doktor Úr/Nő! Erős klímaxos tünetek után, 12 évig szedtem hormonpótlót. 2 éve kivették a méhem, azóta nem szedek hormonpótlót, viszont a tüneteim visszatértek. Most 66 éves vagyok. Mit tanácsolna Nekem, mert életminőségem igen rossz. Köszönettel, Breuer Lídia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menopausa témában

Kedves Lídia!

Mindenképpen javaslom, hogy térjen vissza a hormonpótló kezeléshez, mivel a tünetek attól, mert kiveszik a méhét természetesen nem tűnnek. el. Mivel a méhe már nincs, ezért elég csak ösztrogén kezelés. Én a tapaszt javaslom.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. június 29., 22:21; Megválaszolva: 2009. június 29., 22:21
Kérdések és válaszok: Menopauza
menszesz kimaradása
aztuán szeretnék érdeklődni hogy novemberbe volt utoljára menszeszem de terhes nem vagyok a koromnál fogva nem e a változokor lépet fel néha rám...
Változókór
Tisztelt Dr.... Már 3 éve nem menstruálok, rendszeresen járok szűrésekre. Minden rendben van. Kérdésem az lenne hogy van egy kapcsolatom és...
fogamzásgátlás
51 éves vagyok, októberben volt egy perforált vakbél műtétem, előtte a spirálom is levették. A korházban műtét után 2 nappal megjött a...
Ez már a klimax?
Kedves Orvos válaszol! 50 éves elmúltam májusban. Július óta nem jött meg a mensesem. Ezen kívül semmilyen más jeleit nem tapasztalom a klimaxnak...
Korai klimax?
Üdvözlöm! Kb 1 éve a menstruációm rendszertelenné vált, 1 esetben 85 napra jött meg, vagy 1 nap szünettel 2 hétig véreztem.Utóbbi 1 hónapban...