Klimax

T. Doktor Úr/Nő! Erős klímaxos tünetek után, 12 évig szedtem hormonpótlót. 2 éve kivették a méhem, azóta nem szedek hormonpótlót, viszont a tüneteim visszatértek. Most 66 éves vagyok. Mit tanácsolna Nekem, mert életminőségem igen rossz. Köszönettel, Breuer Lídia

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menopausa témában

Kedves Lídia!

Mindenképpen javaslom, hogy térjen vissza a hormonpótló kezeléshez, mivel a tünetek attól, mert kiveszik a méhét természetesen nem tűnnek. el. Mivel a méhe már nincs, ezért elég csak ösztrogén kezelés. Én a tapaszt javaslom.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. június 29., 22:21; Megválaszolva: 2009. június 29., 22:21
Kérdések és válaszok: Menopauza
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?
Hormon szedése
Bordataji fajdalom
libidó és menopauza