Klimax

T. Doktor Úr/Nő! Erős klímaxos tünetek után, 12 évig szedtem hormonpótlót. 2 éve kivették a méhem, azóta nem szedek hormonpótlót, viszont a tüneteim visszatértek. Most 66 éves vagyok. Mit tanácsolna Nekem, mert életminőségem igen rossz. Köszönettel, Breuer Lídia

WEBBeteg szakértő válasza menopausa témában

Kedves Lídia! Mindenképpen javaslom, hogy térjen vissza a hormonpótló kezeléshez, mivel a tünetek attól, mert kiveszik a méhét természetesen nem tűnnek. el. Mivel a méhe már nincs, ezért elég csak ösztrogén kezelés. Én a tapaszt javaslom.Üdvözlettel.

WEBBeteg szakértő
Dr. Zsirai László nőgyógyász
Megválaszolva: 2009. június 29.

Kérdések és válaszok: Menopauza

Mikor marad el a menstruációm?
Tisztelt Doktornő! 2 évvel ezelőtt a menstruációm megváltozott, rövidült a ciklusom, bővebb, elhúzódóbbá vált. Majd a múlt évben már csak 2 havonta...
Inzulin rezisztencia érték,...
Kedves Doktornő! Az alábbi értékek alapján IR gyanús lennék? Ha igen, akkor elkezdeném a diétát. Éhgyomri glükóz 4, 9 mmol/l 60 perces glükóz 5, 9 mmol/L 120...
Drasztikus elhízás, krónikus alvászavar
Jó napot kívánok. Az én 30 évig kitartó 50kg-os testsúlyom 3 év alatt, 51 éves koromra 90 kg-ra nőtt. A menopauza úgy érzem, befejeződött. Endokrinológust...
Menszesz kimaradása
aztuán szeretnék érdeklődni, hogy novemberbe volt utoljára menszeszem, de terhes nem vagyok a koromnál fogva nem e a változokor lépet fel néha rám jőnek...
Változókór
Tisztelt Dr... Már 3 éve nem menstruálok, rendszeresen járok szűrésekre. Minden rendben van. Kérdésem az lenne, hogy van egy kapcsolatom és szexuális életet...
Fogamzásgátlás
51 éves vagyok, októberben volt egy perforált vakbél műtétem, előtte a spirálom is levették. A korházban műtét után 2 nappal megjött a menstruációm, de nem...