• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr, anyukám pár éve volt csontsűrűség mérésen akkor azt állapították meg, hogy minden rendben van, most azonban már csontritkulást állapítottak meg (55 éves) és kapott Actonel Trió 35-öt és vele együtt Calcicheil D3-at. Kérdésem az lenne, hogy ezeket a gyógyszereket folymatosan kell szedni vagy kúrtaszerűen (pl.: 3 hónap szedés után egy hónap szünet? ). Ez a gyógyszer csak szinten tart, vagy javíthatja-e a már fennálló csontritkulást? Létezik-e erre valamilyen alternatív gyógymód? Tea? Homeopátiás szer? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Kedves Kérdező!

        Ezeket a készítményeket folyamatosan kell alkalmazni. A szinten tartást szolgálják, nem javul, de nem is romlik alkalmazásuk mellett a csontsűrűség. Ezek mellett nem ajánlott semmilyen más kiegészítő készítmény alkalmazása, mivel a hatékonyság nem javul, de a mellékhatások gyakorisága fokozódhat.


        Dr. Csóka Miklós
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-04 20:21:12; Megválaszolva: 2011. október 05., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: