• Ösztrogén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő/doktor úr! 2008. novemberében egy műtét során eltávolították a méhemet és mindkét petefészkemet. Az orvosom átmenetileg hormontapaszt írt fel. A kérdésem az lenne, hogy mivel még csak 42 éves vagyok, célszerű-e az ösztrogént addig az időpontig pótolni, amikor egyébként is bekövetkezne a változókor, avagy nem szükséges. Egy időre megpróbáltam abbahagyni, de a hőhullámok nagyon kellemetlenek voltak és a munkámban is zavartak. Most vannak folyamatban a vizsgálatok (belgyógyászat és mammográfia) illetve a csontsűrűség vizsgálat, melynek jó lett az eredménye. Ezen kívül azt szeretném megtudni, mivel hallottam mindkét változatot, hogy akkor nagyobb a hízás veszélye, ha szedem az ösztrogént, vagy akkor, ha nem. Ezen kívül mi a tapasz és a tabletta között különbség. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        WEBBeteg szakértő válasza a ösztrogén témában

        Kedves Marianna!

        Én javasolnám az ösztrogén szedést, mivel még csak 42 éves, tehát a hormon nagyon fontos, hogy megőrizze a fiatalságát, ha elvesszük akkor rohamosan fog öregedni, elhízhat magas vérnyomás alakulhat ki és persze a csontritkulás is fokozódhat. Tehát én mindenképpen javaslom hogy szedje sokkal több előnyös hatása van az ösztrogénnek, mint amennyi eseteleges hátránya. Tehát én javaslom.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász


        Dr. Zsirai László
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 22:11:45; Megválaszolva: 2011. október 03., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: