• Változó kor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!   Kb. 6-7 éve miómát találtak a méhemben, ami nem okozott különösebb problémát jó ideig. Most 40 mm-es maga a göb, 2007 szeptemberétöl nem nőtt. Tavaly szeptemberben kb. 10 napig elhúzódott a mensesem, de a vérzés nem volt jelentős. A mai napig ez a problémám. A menses előtt már 5-6 nappal jelentkezik ilyen barnás színű pecsételés, aztán a rendes menstruáció 4 napig tart, ebből bővebb vérzés általában 2 nap és ezután még pár nap amíg teljesen elmúlik. 2008 októberében gyógykaparást csinált az orvosom, aminek kórszövettani eredménye korai secretios fázisú endometrium. Azt szeretném megtudni, pontosan mit is jelent, lehet-e ez a változó kor kezdete, utalhat-e arra, hogy a mensesem lassan elmarad? Orvosom szerint ugyanis akkor lenne rá esélyem, hogy a nagyműtétet elkerüljem. 45 éves leszek, de semmiképpen sem szeretném, ha a méhemet eltávolítanák. Várom mielőbbi válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzészavar témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos 40 év felett előfordulhat ilyen vérzészavar, ami egyrészt a mioma miatt másrészt meg a tüszőrepedés hiánya miatt van. Amennyiben nem múlik a vérzészavara szerintem a Mirena méhen belüli fogamzásgátlót kellene használnia, mivel ez a miomák méretére is jó hatással van másrészt a vérzészavarok és az erős menzeszeket meg lehet előzni a segítségével.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-14 16:00:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.