• Már klimax?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr. 46 éves vagyok. Menstruációm 4 éve teljesen elmaradt. Nőgyógyászom szerint ez lehetetlen, aztán többet nem is foglalkozott velem. Semmi tünetem nem volt azóta sem (hőhullám, idegesség stb). Én tök jól érzem magam a bőrömben, de rendben van így? Másik kérdésem pedig, hogy két éve cukorbeteg lettem, és testvérem szerint összefüggés van menstruáciom elmaradása és a diabétesz között. Érdekelne az Ön véleménye! Szép Napot, és köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a klimax témában

        Kedves 46 éves!

        Az életkor már önmagában okozhatja, hogy nincs menzesze, mivel 46 évesen el szokott maradni a vérzés. A másik a hőhullám. Nem feltétlenül van, de persze sokszor ez a menzesz elmaradása után jóval jelentkezik, akár egy évre rá. Tehát még ez is jöhet. A harmadik a cukorbetegség. A magas vércukorszintek és a nem kellően beállított anyagcsere okozhat zavart a menstruációban is, de inkább vérzészavart okoz, minthogy a menzesze kimaradását.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-06 11:58:01; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: