Hormondependencia

Kedves Doktor úr! 62 éves hölgy vagyok és Triaklin hormonpótló tablettákat szedek már legalább 12 éve, DE a tablettákat elfeleztem és kb. 5 évig csak napi felet, majd NEGYEDET szedtem rendszeresen. Ez a negyed adag biztosítja azt nekem, hogy nagyon jól érzem magam minden tekintetben. Klimaxos panaszaim is teljesen megszűntek. 60 évesen próbáltam abbahagyni, de a hőhullámok és a rosszullétek úgy jöttek vissza, változatlanul, ahogyan az egész hormonkezelés előtt volt. Ez a napi negyed tabletta fenntart a szervezetemben egy olyan hormonszintet, amely biztosítja a jó közérzetem, de aggaszt az, hogy az orvosok nem javasolják a hormonpótlást 5 éven túl. Én szeretném tovább szedni, ha nem veszélyeztetem ezzel az egészségemet, hiszen ez annyira kis mennyiség, gondolom én. Mi a véleménye erről kedves doktor úr? Szedhetem ezt a napi negyed tablettát még? Meddig? Szürésekre járok évente. Nem volt semmi baj eddig. Köszönöm Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza hormonpótlás témában

Tisztelt Kérdező!

Ez a negyed tabletta olyan kicsi mennyiség, hogy amennyiben ettől jól érzi magát, nyugodtan szedheti.

További jó egészséget kíván:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. szeptember 07., 20:11; Megválaszolva: 2014. szeptember 09., 10:44
Kérdések és válaszok: Menopauza
Ladybon szedése
Tisztelt Doktor úr! 2014.februárjától nem menstruálok.és 2014 novemberében norcolutot írt fel orvosom, amit beszedtem és ennek hatására megjött...
Fejfájás - hormonpótlás: mit...
Tisztelt doktornő/úr! 51 éves vagyok, kb. 4-5 éve rendszertelenné vált a menstruációm, évente egy ciklus ki is marad. Azóta több klimaxos tünet...
Torok bántalom
Tisztelt Doktor úr! Abban kérem a véleményét, hogy az utóbbi hónapokban naponta több alkalommal elönt a forróság, úgy mintha változókori...
novofem + tegretol cr
érdeklődnék, hogy novofemet szedtem már 4 éve és most tegretolt KELL szednem ami hatástalanitotta a novofem hormon hatását/össze-vissza jön meg! /...
Menopauza és a hormonok szedése?
Tisztelt doktor úr, nő. 45 éves vagyok, másfél éve elmaradt a menstruációm. A klimax tünetekből csak a hőhullámok mutatkoznak, azok is ritkán, kb....