hőhullám, menopauza

38 éves 2 családos anyuka vagyok, és kezd kimaradozni a menzeszem, van úgy hogy 3 hónapig is elmarad. Az utobbi idöben olyan höhullámok törnek rám, hogy pillanatok alatt vizes vagyok és el tudnák égni. A női orvosom szerint mindenem rendben van, az ultrahang /mell és hüvelyi/ is mindent rendben mutat. Az orvos azt mondja hogy valószinüleg változókorban leszek. Szerinte a megoldás hogy visszatérnék a fogamzásgátló gyógyszerhez, amit már 7 éve abbahagytam. Lehetséges ilyen fiatalon a menopauza? Es ha igen, mi volna a legjobb megoldás rá, ugyanis ezek a hőhullámok tönkre tesznek. Gyógyszert nem használok semilyet, rendszeres véradó vagyok, úgyhogy szinte állandó vérvizsgálat alatt állok, ahol mindig minden rendben van. Soha semilyen betegségem nem volt, és jól is érzem magam a börömben, csak ezek a forróságok ne törnének rám. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hőhullámok témában

A leírt tünetek a változó korinak megfelelnek.

Vannak készítmények melyeket a panaszok enyhítésére lehet alkalmazni, vény nélkül is kaphatók a patikákban.

Lehetséges a fogamzásgátló tabletta ismételt szedése is, amellett a panaszok megszűnnek.

Kérdés: 2013. augusztus 15., 10:59; Megválaszolva: 2013. augusztus 16., 22:07
Kérdések és válaszok: Menopauza
Hormon szint
A hormon vizsgálatot végeztek tünetek: hőhullám, arc, nyak és mellkas felső részének kipirulása, az éjszakai izzadás, alvászavar, vérzés...
elhúzódó (12év) menopausa
12 év óta fennálló erősödő hőhullám. Jelenleg már két hónapja 15 percenként ismétlődik a test teljes verejtékezése. Hét éves neurológiai...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Hormonvizsgálatot végeztettem, mivel több hónapja elmarad a menstruációm. 50 éves vagyok. Az alábbi értékeket...
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?