Nogyogyaszati probléma

Kedves Doktorno, Doktorur! 47 éves elmultam, eddig a menstruaciom rendszeres volt. Az utobbi két honapban azonban 7 majd 10 nappal elobb jelentkezett, ebben a honapban pedig 12 nappal késobb. Azt hallottam, hogy a valtozokorban a menstruacio renszertelenné valik, de én mégis aggodom. Kulonosebb fajdalmaim nincsenek, csak a szokasos menzesszel eggyut jaro enyhe fajdalmak. Az utobbi 3 honapom elég stresszes volt, esetleg ez is okozhatja a menstruacio rendszertelenségét? Mit javasol érdemes orvoshoz fordulni? Az a problémam, hogy éppen nyaralni készulunk, néhany nap mulva utazunk, hosszabb idore. Valaszat elore is koszonom! Udvozlettel: Rozsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza menses zavar témában

Kedves Rózsa! Ha ezek a váltakozó vérzések egyenlőre nem túl hosszúak vagy nem túl erősek, vagy nem maszatolnak tartósan 1-2 héten át, úgy egyenlőre csak pontos feljegyzésük kéne utólagos korrekt kiértékeléshez, ha majd dönteni kell a szakembernek valamilyen lépésben. Ha időben kezdett volna átmenetileg gyógyszert szedni, annakidejére felfüggeszthető lett volna a vérzés 4-5 hétre, de ezzel már elkéstünk. Bizzon a sima nyaralésban és nem erős vérzésekben, ha beleesnek.

Kérdés: 2013. július 07., 17:36; Megválaszolva: 2013. július 08., 07:07
Kérdések és válaszok: Menopauza
Valtozokori rendszertelen vérzés
Kedves Doktorno, Doktorur! 47 éves holgy vagyok, az utobbi 4 honapban rendszertelenné valt a menstruaciom. Az elso két honapban 1 héttel, majd 10...
Cytológiai eredmény
Tisztelt Petróczy Doktor Úr! Cytológiai leletem negatív. A III. résznél az utosó egyébhez van írva x, antrophia.Feljebb van olyan, hogy antrophia/...
Laboratóriumi eredmények
Tisztelt Doktor Úr! Hormonvizsgálatot végeztettem, mivel több hónapja elmarad a menstruációm. 50 éves vagyok. Az alábbi értékeket...
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?