• Menopauza már 40. évesen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 1 éve rendszertelenül jött meg a havi vérzésem, általában 2-3 hetente. Májusba volt meg utoljára a havi vérzésem. Gyakori a höhullámok, alvás zavar, és eléggé rossz lett a csontsürüség vizsgálat eredménye is. Mit javasol? Köszönettel!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menopauza témában

        Kdves Kérdező! Sajnos, van korai menopauza, tünetei erre engednek következtetni. Hogy ez végleges-e, egyetlen vérvétel választ ad rá, ha magasak benne az agyalapi mirigy serkentő hormonjai értékei. / FSH, LH./ Ha ez így van, feltétlen érdemes az Ön korábanm helyettesítő hormon feliratni és évekig szedni, mert igy olyan, mintha azokat a petefészek termelte volna.Így minden olyan tünet, vagy állapot, ami a hiányzó hormonok miatt alakul ki, a hőhullám, alvászavar, hízáshajlam, bizonyos hámfélék sorvadása, és a tüszőhormon függő csontképzés is, elmaradnak és csontvédetten tünetmentes lesz. De a hormonszedésnek két kötelező összefüggése lehet, ne legyen a csládban női ágon trombózis hajlam és mell rosszindulatúság. Ha ez utóbbi lenne, a szedés mellé különösen kötelező az évi mammográfiai vizsgálat.


        Kérdés: 2012. augusztus 28., 18:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: