• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Orvosnő! Arra szeretnék választ kapni, hogy meddig kell fogamzásgátlót használnom? Vagyis melyik az a kor, amikor már nincs esélye a teherbeesésnek. Teljesen meg kell-e várni a menopauzát, vagy van valamilyen vizsgálat, mellyel meg lehet állapítani, hogy már nem sok petesejt érik, és nincs esélye a teherbeesésnek. Nova Ring gyűrűt használok 6 éve előtte nem használtam semmilyen fogamzásgátlót. A 45. életévembe léptem. Van három nagy (19, 15 és 12 évesek) fiam, már nem szeretnék szűlni. Meg kell várnom a menopauzát, ahhoz, hogy leálljak a fogamzásgátlóval? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Emma

        Dr. Boros Miklós válasza a menopauza témában

        Kedves Kérdező! Különösen dohányosoknál, 35 év fölött már a hormontartalmú gyógyszerek helyett más módszert szoktunk javasolni, vagy intrauterin eszközt vagy nem hormontartalmú készítményeket.Keresse fel a nőgyógyászatot.


        Dr. Boros Miklós, szülész-nőgyógyász
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. június 13., 14:59; Megválaszolva: 2012. június 15., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: