Hormon pótlás vagy sem?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nagyon elvagyok keseredve ere még nem készültem fel.42 éves élet erős vidám 3 gyerekes anyuka vagyok A mensim mindig pontos volt fogamzásgátlót soha nem szedtem.. A mensesem márciusba volt meg azóta semmi, felkerestem a szakrendelést ultrahangot nézet a Dr úr és azt mondta terhesség nem látható nem tapintható ez bizony a változó kor, a nyálka hártya 11mm vastag egyébként minden rendbe van, a kenetet le vette rákszűrés eredmény 1 hónap múlva akkor mennyek vissza egyébként semmi teendő nincs igazából eljött a idő és ennyi! ..Beszélgetésre egy szakrendelésen nincs idő. A gondom az én ennek nagyon nem örülök sőt olyan ijesztőnek érzem hogy már nem lesz mensim, azóta sokat olvastam a klimax -ról.és hogy mennyi minden kockázati tényezőt hozz magával, főleg a mell és a méhben ki alakulhatnak ilyenkor ciszták stb a bőr jobban öregszik csak is rosszat olvastam ezekről a dolgokrol.én még ezeket nem szeretném, kérdésem az volna tovább kellene e lépni valamilyen hormonkezeléssel vagy esetleg gyógynövénykészítményt szedni tanácstalan vagyok nagyon, és őszintén meg vagyok ijedve ezen a téren, vagy elkel fogadni és hagyni hogy a biológia tegye a dolgát és nem bele avatkozni?! Egyébként nem igazán mondanám hogy tüneteket észre vetem a mellem néha nyíllal, feszül többször pisilek kissé olyannak írnám le mint a terhesség korai szakaszában a panaszokat. vagy lehet hogy ezek később erősödhetnek? Most azt sem tudom a vérzése még vissza fog jönni? 3 x marad ki eddig, az is lehet hogy már nem is lesz vérzésem? Legyen kedves nekem ezekben a dolgokban segíteni hogy világosabban lásak és hogy mi lenne a jó megoldás ilyen helyzetben, ha a Nőgyógyász semmi hormonpótlást nem ajánlott se vérvételt, hormon szint nézés ilyenkor lehetne valamilyen gyógynövénykészítményt szedni amiben ezek a hormonok meg találhatók ösztrogén, és a brogeszteron, és ezekből a készítményekből csak 1 félét szabad egyszerre szedni vagy lehet őket kombinálni vagy butaság volna? Köszönöm szépen válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza menopauza témában

Kedves Kérdező! 11mm-es endometriumnál még visszajöhet a vérzés. Ajánlatos még panaszmentesség esetén is 1-2 hónap múlva UH-val megmérni.Bizonytalansága miatt ajánlatos a legközelebbi "Menopausa" szakrendelésen jelentkeznie.

Kérdés: 2012. június 03., 00:46; Megválaszolva: 2012. június 04., 14:38
Kérdések és válaszok: Menopauza
Rosszullétek a pre-menopauza alatt
Szükség van-e küretre?
Hormon szedése
Bordataji fajdalom
libidó és menopauza