• Menopauza és a hormonok szedése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr, nő. 45 éves vagyok, másfél éve elmaradt a menstruációm. A klimax tünetekből csak a hőhullámok mutatkoznak, azok is ritkán, kb. 2-3 szor hetente. Az Ön véleménye szerint szükséges volna a hormon kezelés az én esetembe? Előre is köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hormonpótlás témában

        Tisztelet Kérdező! a petefészek által termelt hormonok nem létfontos, de sokféle hatással bíró hormonok. Korai menopauza esetén hiányuk általában erősebb átmeneti megvonásos tüneteket okoz, ezért általában gyógyszeresen pótoljuk őket. A gyógyszerszedés időtartama nagyjából az átlagos idejű menopauzális kor, azaz kb. az 51-52. életév. Hormontartalmú gyógyszert nemrég változott mai tudásunk szerint nem adunk később. Az ön szerencsésen lényegi megvonásosos tünetek nélkül lezajló korai menopauzája is igényelne ilyen távú hormonpótlást, mert például a csontanyagcsere csontépítésében a hiányzó tüszőhormonjának óriási szerepe van, igy kntről pótolni erősen ajánlott, hogy csontja anyagtartalma ne sodródjon az osteoporosis, azaz a csontritkulás felé.De ezek a hormonok az ön korában még egyéb lényegi hatást is végeznek.


        Kérdés: 2012. április 20., 21:54; Megválaszolva: 2012. április 21., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció