• Hová forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor NŐ/Úr! Május 02-án levették a mellem,mert rákos csomót találtak.Előtte 8-kemoterápia,utána 25-sugárkezelés.E hó 25-én voltam elő jegyezve a Doktor Úrhoz,Sajnos átkerültek a papírjaim,egy másik orvoshoz,mivel aki műtött,idő közben nyugdíjba vonult.Én gondoltam hogy valami kontroll vizsgálatot csináltat,de nem!Közölte velem,hogy a harmadik stádiumban vagyok,és így sem hormon tablettát,sem mást nem szedhetek,majd jöjjek vissza 6-honap múlva,és csinálunk egy mammográfiát!!!Kérem tanácsát valóban,műtét után 11-honapot kell várni,egy mammográfiára és addig semmi,Mit tegyek??Kérem segítsem,. Elvagyok keseredve,és félek! Köszönöm..

        Dr. Molnár Katalin válasza a mellrák témában

        Kedves Kérdező, elsősorban nem szabad elkeseredni, a mellét eltávolították, tehát a mammográfia főleg a másik emlő kivizsgálására szólna. A megműtött oldalt saját mega vagy háziorvosa is ellenőrizheti akár megtekintéssel is. Jó lenne egy kicsit továbbérdeklődnie pl. a sugárterápiás kolléga aki a mellkasfalat sugarazta - gondolom sokat segíthet,vagy aki a 8 kemoterápiás kezelést végezte vagy annak kollégája akár. Az emlő betegség tapintható lehetett, ha már a kezelés kemoterápiával kezdődött, a műtét utáni szövettani leletben le van írva minden stádium,amit a háziorvossal vagy akár a sugárterapeutával meg lehet beszélni és értelmezni lehet,pl. az ER és PR hormonszint vizsgálat ún. imunohisztokémia történt-e? Minden bizonnyal igen és az érteke alapján mondható ki jár-e Önnek antihormon kezelés vagy sem. Teljes test CT vagy PET CT, onkológiai mutatók lennének javasolhatóak annak megállapítására - most van-e aktív onkológiai teendő vagy sem. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 27., 21:37; Megválaszolva: 2011. október 29., 17:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés