• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 éve találtak először cisztát mindkét mellemben. Évent járok ellenörzésre. Vannak 3-4 cm nagyságúak és kicsik is. A egyik leleten számtalan a mások tucatnyi megnevezéssel. Elegendő az évenkénti kontról? Nem lehet ebből nagyobb baj? A nagyokat nem kellene eltávolítani? Vannak ilyen és olyan vélemények is. Aggódom!

        Dr. Molnár Katalin válasza a mell, ciszta témában

        Kedves aggódó Hölgy, a leírtak alapján egy jóindulató cystás emlőről beszélhetünk. A cystás elváltozások hormonfüggőek,a mentrációs ciklus szakaszaiban méretben változóak. Az emlő UH a menstruációt követő 2.héten javasolt,ekkor a vizsgálat az optimális. Megnyugtatás az emlő MR vizsgálat lenne,kérem jelezze az emlő UH -nál vagy az Onkológiai Intézetben lehet erre beutalót kérni. A cysták miatt javasolható napi 100mg E vitamin és napi 100mg C vitamin szedése is. Mammográfia csak évente 1x javasolt. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 17., 12:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 14:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés