• Szoptatás abbahagyása utáni tej

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kislányom szoptatását januárban hagytam abba 28 hónap után (előtte a kisfiamat is ennyi ideig szoptattam, a két szoptatás között volt a 2. terhességem). Áprilisban voltam mammographia-n, illetve ultrahangon, mivel még mindig jött a tej a mellemből nyomásra - csak nyomásra(ill. sárga valami, én gondolom, hogy tej). Ultrahang is, mammographia is teljesen negatív lett. Kaptam rá gyógyszert (bromokripter richter), amit holnap kezdek el szedni (egyszer már megpróbáltam, de az első szem után úgy hánytam tőle, hogy abbahagytam a szedését) fokozatosan emelve az adagot. Azt mondta az orvos, hogy különben nem gond, hogy jön ez a sárga váladék. De ha nem gond, akkor miért kell a gyógyszer szedése után szünetet tartani és vért venni. (Amúgy a májusi nagylaborom is teljesen jó volt, bár nem emiatt csinálták meg.) Mit befolyásol a prolaktin szint? Mégis okozhat ez a "tej" valami későbbi (pl. mellrák) problémát? Köszönöm szépen válaszát előre is!

        Dr. Deli Tamás válasza a szoptatás témában

        Tisztelt Hölgyem! A tejcsorgás később nem okzhat problémát. Nem tudom, mire akarnak vért venni a bromocriptin után, erre nem feltétlen van szükség pusztán a szedés miatt, nyilván más dolog miatt, amiről nem ír, esetleg kellhet kontroll labor. A prolaktin a tejelválasztásért felelős hormon.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 15., 14:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 21., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés