• Van teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ Úr! 48 éves nő. UM:2010.08. Pozitív anyai anamnezis miatt (ductalis emlocarcinoma) 40 éves korom óta évente járok mammográfiás vizsgálatra. Időközben kisebb-nagyobb csomók jelentek meg az emlő állományában, amit minden alkalommal mind a mammográfia, mind az UH negatívnak minősített. Biopszia nem történt. Két napja a j.o. emlő bal felső quad.-ban érzékeny-fájdalmas területet találtam, duzzanat is tapintható. Fizikális megterhelés, ütés stb. nem történt. Az anyu halálának 15. évfordulójára szinte napra pontosan találtam meg a zárójelentést illetve a daganat jelentkezésének leírását, ami hasonlóan indult, így értelemszerűen bekapcsolt a hypochonder énem. Kérdésem: - várjak amíg talán elmúlik (ált. 2 hetet szoktak adni minden új jelenségnek), vagy próbáljak előbb orvoshoz fordulni? Az éves rendes mammográfiás vizsgálat decemberben lesz esedékes. - amennyiben az orvosfordulás indokolt, milyen szakorvosnál próbáljak vizsgálatra jelentkezni? Válaszát előre is köszönöm. Kinga

        Dr. Boros Miklós válasza a mell, csomó témában

        Tisztelt Kérdező! Borogassa az érintett területet és amennyiben 3-5 nap alatt nincs javulás keressen fel emlőszakrendelést (sebészet, onkológia). Tekintettel az előzményekre az óvatosság indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 12., 10:53; Megválaszolva: 2011. július 13., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: