• Emlőrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 35 éves 2 gyerekes anyuka vagyok. Uh, mamográfia, majd 2 biopszia után áprilisban derült ki, hogy rosszindulatu melldaganatomm van. Neoadjuvans Tex kemoterápiát kapok 6 alkalommal, ebből 3 kezelésen már túl vagyok. Eddig szedtem étrendkiegészitőket is pl.: Varga gyógygombák, béta glükán, Az onkologus most azt mondta, hogy nem javasol semmiféle étrendkiegészitőt, a csökkentett deutérium tartalmú vizet sem. Szeretném a véleményét kikérni. A kezelésnek eddig durva mellékhatásai nem voltajk, a hajam kihullott, fáradtabb vagyok, illetve a fehérvérsejtszámom mindig nagyon alacsony lesz a kezelés után. A daganat Her 2 pozitiv. Kb 3 centi nagyságú.. Mivel az immunrendszer nagyon legyengül ezért gondolom, hogy valamilyen immun erősitésre szükség lenne. Válaszát várom, és köszönöm..

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a emlőrák, immunerősítő témában

        Megkésett válaszom oka az, hogy néhány napig külföldön voltam. Kicsit bosszant, hogy a kedves kérdező emlő-daganata jó méretesre nőtt (3 cm) - ezért alkalmaznak "neoadjuváns" kemoterápiát. Egyébként a neoadjuváns kezelés "csak" ugyanolyan eredménnyel jár hosszú távon, mint a műtét után végzett, u.n. "adjuváns" kezelés, de esetleg csökkenti a daganat méretét, ezért egy kisebb műtét is elégséges lehet. A különféle csodagyógymódokról pedig annyit - hogy egyiket sem bizonyították ellenőrzött klinikai vizsgálatokban, azaz nincs tudomásunk róla sem orvosi lapokban megjelent cikkekben, sem kongresszusokon, sem sehol, hogy az ilyen "csodaszerek" valamit is érnének igazolt emlőrák ellen. Tehát: a gyártóknak kétségtelen jelentős haszonnal járnak ezek - de hogy a valódi betegnek javítanak-e a rákbetegség végső kimenetelén, az egy pillanatig sem bizonyított. Igaz, hogy arra sincs adat, hogy ártanának - hiszen ezért engedélyezi őket az Élelmezéstudományi Intézet. Ezért szoktuk azt mondani, hogy: "Ártani nem használ" egyik sem. Ha lelkileg ezek a táplálékkiegészítők megnyugtatják (ha a szabvány "immunerősítés" szöveget a kedves beteg elhiszi), akkor alkalmazni lehet bármelyiket, de javaslom, hogy a bizonyítottan, igazoltan hatásos rákellenes beavatkozásokat csinálja végig, mert csak akkor lehet esélye a gyógyulásra. Jobbulást, küzdjön!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 15., 11:01; Megválaszolva: 2011. június 20., 18:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés