• Mellrák3

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő, köszönöm ujabbi válasszát. Sajnos a kemoterápiás orvosommal nem igazán lehet elbeszélgetni, a paciens sok, meg az idő kevés. A multkori terápia elött nagyon kiboritott, addig a fiam aki pszichologus is sikerült egy bizonyos lelki egyensúlyba hozzon, de nem tudott velem jönni a kezelésre.Az analizisek eredményével (minden alkalomkor kell analiziseket csináljak) mentem hozzá,hogy felirja a napi kemóterápiás kezelést, megkérdeztem töle ha az eredmények mutatnak ki ujabb rákos sejteket, erre ö azt mondta, hogy mit mutassanak hiszen bennem vannak.Ez a felelet annyira a mélybe zökkentett, hogy elment a kedvem harcolni.Nekem azt mondta az orvos, hogy a tumort kiszedték az egészséges szövetig és a kemóterápia szükséges ahoz,hogy ne újúljanak ki.A kérdésem az lenne most, hogy melyik az az analizis amely kimutatja ha esetleg kiújúltak vagy sem a rákos sejtek, mert gondolom,hogy ezt kell tudja a terápiás orvos. Mit kellenne keressek az analizis eredményei között.Elöre is köszönöm kedves válasszát. Tisztelt Hölgyem, azt hiszem mindenkinek igaza lehet. Valószínűleg azért mondták Önnek,hogy kettes stádium,mert a tumor mérete tényleg T2,ahogy azt a képlet jelzi is. Tágabb értelemben viszont, ha figyelembe vesszük az egész képletet,akkor III. A mellékreakciókon, melyeket a kemoterápia okoz,sokat lehet segíteni,ha elbeszélget a kemoterápiás kezelőorvossal,hiszen hányás,hányinger ellen ma már korszerű gyógyszerek kerülhetnek vényre felírásra. Javasolható még a B6 vitamin,B2 vitamin,B1 vitamin szedése. Bő folyadékfogyasztás,kissebb mennyiségű gyakori táplálék felvétel, hidegebb ételek pl.fagyi... Örülök,hogy kérdésével ismét megtisztelt, de sajnos a képlet alapján a kemoterápiás kezelés szükséges.

        Dr. Molnár Katalin válasza a mellrák témában

        Kedves Hölgyem, a gyógyulás és betegség tőlünk szemlélet módosítást igényel. Többféle feltételezés létezik, pl. a daganat csak az érintett szerv betegsége vagy a daganat az egész test betegsége. A tény,hogy a sebész a daganat teljes eltávolításával daganatmentessé teheti a beteget.A tudomány mai állása szerint viszont éppen a szövettani leletekből olyan rizikó tényezők kerülhetnek felismerésre,melyek ismeretében fontos a kemoterápia ütemezése azon céllal,hogy a daganat ne recidiváljon - vissza ne térjen. A szövettani lelet és részben az Ön által leírt képlet ismeretében van előírt kezelési protokoll, ezért ígértek Önnek pontos számu kemoterápiás kezeléseket. A kemoterápia dózisa is egyénre szabott-testsúly,magasság ill.testfelszíntől függő. Csak megfelelelő laborértékek és vérkép mellett adható, ezért az analízis. Feltett kérdése, onkológiai mutatók olyan kóros fehérje termelés, mely daganatra utalhat az onkomarker - CEA, CA 15-3. Át lehetne nézni ezek az értékek milyenek voltak a kezelés előtt,alatt és után. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 13., 22:05; Megválaszolva: 2011. június 16., 01:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: