• Lehet-e rák belőle

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ma voltam komplex mammográfiai vizsgálaton,és ultrahangon.1-es típusú emlő látható,jobb oldalon a külső-felső negyedben eléggé dorsalisan 3mm-es részen micromész csoport van.Egyéb körülírt kóros képlet vagy szerkezeti torzulás nem látható. Fél év múlva kell vissza mennem mammográfiára és valószínű hogy csinálnak biopsziát is.Kérdésem az lenne,hogy mire számithatok,vagy ebből alakulhat-e k mellrák???

        Dr. Laki András válasza a mammográfia témában

        Tisztelt Hölgyem ! A mammográfia értékelése jól meghatározott szabályok szerint történik. A micromeszesedések olyan apró, egyes esetekben csoportosan elhelyezkedő meszes képletek a mammográfiás felvételen, melyek sokfélék lehetnek és a teendők egy precíz, típusba besorolás alapján határozhatók meg. Vannak esetek amikor a követés elegendő, máskor biopsziával kell megállapítani az elváltozás természetét. Erről látatlanban pontosabb véleményt adni nem lehet. Ha további kétségei vannak, konzultáljon a vizsgálatot végző radiológussal hogy a biopszia elvégzését mikor látja indokoltnak. A mammográfiai elemzés egyik része az emlők típusba sorolása is, mely a zsírszövet és a mirigyállomány arányát veszi figyelembe. Az Ön esetében az 1-es a nagyobb részt zsírszövetet tartalmazú emlőt jelenti.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 15., 22:00; Megválaszolva: 2011. április 19., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés