Mellrák?

2010. márc.-ban szültem meg 2. gyermekem. Előtte 2009. dec.-ben egy csomót vettem észre a bal mellbimbóudvarban és a bimbó befelé húzódott. Akkor a nőgyógyászom azt mondta, hogy egy tejmirigy gyulladhatott be és most nem kell vele foglalkozni, de szülés után szoptatni sem tudtam abból a mellemből, mert sűrű zöld gennyes váladék ürült belőle és hiába nyomkodta ki azt a védőnőm és fejtük napokig míg sima tej nem ürült belőle, a kislányom nem volt hajlandó azt a mellem elfogadni! 2010. agusztusában voltam ezzel a panaszommal a mammográfián (akkor már a másik mellből sem szoptattam) , de akkor azt mondták nem találnak egyelőre semmit, fél év múlva menjek kontrollra! Mivel a kicsit nem tudtam senkire hagyni így csak most júniusra tudtak időpontot adni, de eközben újra lett egy csomóm ugyanott, ami fájdalmas is, váladékozás egyelőre nincs! Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e hogy mellrákom van? Még annyit elmondanék, hogy van még egy nyolc éves gyermekem is, dohányzom, túlsúlyom is van, és a nagymamám emlőrákban (73 évesen kezelés nélkül) halt meg a nővéremnek pedig cisztát távolítottak el a melléből! Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza mellrák témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetek alapján a jóindulatú emlőeltérés sokkal valószínűbb. Legyen egy emlőultrahang és amennyiben van zöldes váladékoz ennek vizsgálata is. A két rizikófaktor miatt javaslom az életmódváltást, hiszen mind a kettő összefügg a rosszindulatú daganatokkal. Amennyiben a tapintható csomó nő kérjen hamarabbi időpontot.

Kérdés: 2011. április 02., 12:06 ;Megválaszolva: 2011. április 05., 07:20
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Tartós mellfájdalom okai
Mellrák diagnózis értelmezése
Mellrák, avagy vegyek még tartós...
Tisztelt Doktor Úr! December 17-én műtöttem rosszindulatú emlődaganat miatt, a mellem negyedét távolították el. A műtétkor a sentinel...