• Tumor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorno/ur! !8 eves lanyom csomot talalt a mellebe.Biopszia vizsgalat alapjan nincs rakos sejt,de nem egyfele sejtet tartalmaz hanem kettot.Ezert azt mondtak ki kell venni a tumort.Kerdesem az lenne hogy ha nem egyfele sejtbol epul fel a tumor miert kell eltavolitani es ez az jelenti hogy meg lehet belole rakos sejt is?Egy tumort vesznek ki de van a masik mellebe is,de ha nem valtozik a merete nem bantjak.Remelem azzal hogy ,,hozzanyulnak,,nem kell attol tartani hogy esetleg beindul valami karos folyamat.Szeretnem ha megnyugtatna valaszaval minket mert borzaszto ez az egesz.Az edesanyam mellrakba halt meg 1994-ben.39 eves volt !Elore koszonom!LIVIA Megkaptam a kereset,hogy irjam le a szovettan erdmenyet,de csak annyit irtak le hogy nincs rakos sejtre utalo jel. A kerdes meg mindig az hogy ez azt jelenti hogy lehet belole rakos tumor ha nem veszik ki?A tobbi tumor is lehet majd kesobb rakos?Miert kell kivenni ha nem rakos a tumor? Valaszat elore is koszonom! Egy aggodo szulo!!!!!!

        Dr. Boros Miklós válasza a mell, daganat témában

        Tisztelt Kérdező! Az emlődaganat nagyon ritkán alakul ki korábban kialakult elváltozásból. Ebben az életkorban az elváltozások méretük miatt kerülnek eltávolításra, illetve, ha panaszt okoznak. Amennyiben a műtéti eltávolítás megtörténik a végleges szövettan mindenre választ ad. Tévhit, hogy egy jóindulatú elváltozás rosszindulatú lesz, ha megoperálják.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 14., 13:15; Megválaszolva: 2011. március 16., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés