Kérdés kiegészítése

Tisztelt Doktor Úr! Kérdeztem már Öntöl, melyet lent olvashat melyre meg is kaptam a választ, viszont a kérdésem hiányos volt. A daganat 1, 8 cm volt és a hónalji nyirokcsomóknál volt áttét, melyet az első műtétre rá (melldaganat kivét) 3 héttel megoperáltak és kiszedték az első nyirokcsomókat is. 56 éves nő vagyok. Így mik az esélyeim? Köszönettel Szeretném megtudni, hogy mennyi esélyem van, hogy évekig élek. Leletem: HER 2 +++, 100% ösztrogén tartalmú. 6 kemoterápián vagyok túl, következik a sugár, majd Herceptin és antihormon kezelésk. Mivel nem írta le a daganatot (mekkora volt, bőrrel össze volt-e kapaszkodva, volt-e nyirokcsomó-áttét, stb.) , szokás szerint arról kellene véleményt mondanom, ami nem tudom, hogy micsoda. Ezért csak az ösztrogén receptor 100%-ra és a HER2 3+++-re tudok alapozni. 6 ciklus kemoterápiát, sugárkezelést, majd egy évig Herceptint fog kapni, valamint hormon-kezelést. Az 5 éves TÜNETMENTES túlélést statisztikailag nagyjából 70-75% körül saccolom, de a részletek birtokában ez jóval több is lehet (persze kevesebb is) .

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Így már kicsit könnyebb a jövendölés, persze most sem írta meg a kivett nyirokcsók és azokból a daganatosan érintett nyirokcsomók számát. Ha egy sem volt pozitív, az príma lenne, ha 1, 2, vagy 3 volt pozitív, az közepesen befolyásolja a prognózist, a 4-nél több már nem jó, a 10-nél több pedig nagyon rontja a lehetőségeket.

Az erős hormon-érzékenység viszont jó jel, Herceptin kúrát végigcsinálni!

Kérdés: 2011. március 03., 12:19; Megválaszolva: 2011. március 07., 08:26
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Van e áttét?
Mennyi esélye van?
Tartós mellfájdalom okai
Mellrák diagnózis értelmezése