Fájdalom

T. Doktornő! Már hetek óta fájdogálnak a melleim, néha tompán néha meg bele nyilall. Több dolgot is felvetettem: mivel hajlamos vagyok hipochonder lenni egyből a legrosszabbra gondolok: Rák. Igaz az én koromban ez nem jellemző de mi van ha mégis...vagy nem emlőrák hanem máshol a testemben és csak jeleznek...Egy kedves barátnőm novemberben hunyt el rákban és az édesanyja mesélt nekünk arról hogy hogyan is kezdődött mindez és lehet hogy tudat alatt a félelemtől produkálom a tüneteket? (Neki is először a melle fájt és utána a háta ahol később kialakult a daganat) Tapogatom, vizsgálgatom a mellem de nem érzek olyan csomót ami eleve nem lett volna már ott... Arra is gondoltam hogy rossz a melltartóm. Attól is lehet? Olvastam azt is hogy hormonális változás miatt. Már évek óta szedek egy bizonyos fogamzásgátlót de még nem produkált ilyet (vagy lehet hogy igen csak ez az eset a barátnőmmel inkább felkelti minden apró fájdalomra a figyelmem) Várom a válaszát, nagyon el vagyok keseredve... Előre is köszönöm! (Ha ezt az üzenetet 2x küldtem el akkor annak az az oka hogy még új vagyok és nem tudom pontosan hogy működik az oldal)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A kétoldali emlőfájdalom messze leggyakoribb oka a hormonális változás (fogamzásgátló) és a fizikai trauma (nem megfelelő melltartó) . A daganat nem valószínű az ön esetében. A teljes megnyugtatás miatt legyen egy emlőultrahang és mellkas röntgen. Ezen vizsgálatok negativitása esetén teljesen megnyugodhat.

Kérdés: 2011. február 23., 20:49; Megválaszolva: 2011. február 25., 15:52
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2