Ödémás lett a mellem a műtét után

2010.júniusban daganatos mellműtéten estem át, sugárkezelést kaptam. A kemotherápiás kezelést nem fogadtam el, mivel a nyirokmirigy állományban nem jeleztem problémát. Kérdésem a következő: mivel a sok szurkálás következtében /melyet a mütét utáni állapot igényelt/ ödéma alakult ki ami a mai napig fennáll és sokszor okoz szuró fájdalmat, a mellbimbó körül pedig megkeményedett elváltozás látható, amit az UH-os kivizsgálásnál ödémával igazoltak. Szeretném tudni mivel lehetne eloszlatni az ödémát és ez a kiésőbbiekben esetleg a teljes gyógyulásomat akadályozza-e?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellműtét témában

Tisztelt Kérdező!

A tapintható elváltozás csak részben oedema, részben hegesedés. Mivel nem volt probléma nélküli a műtéti terület gyógyulása a heg mindig tapintható lesz. Az oedema csökkentése miatt javasolt a nyirokmasszázs, emiatt keressen fel gyógytornászt. A betegségből való gyógyulásra a fenti problémák nem lesznek hatással.

Kérdés: 2011. február 09., 10:16; Megválaszolva: 2011. február 12., 14:24
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2