Válasz

Kedves Doktor Nő/Úr! Szeretném ha válaszólna hogy a szövettan eredményem alapján pontosan mi is a bezegségem, tényleg nincs szükség semmilyen kezelésre se kontrollra? Mivel a kezelő orvosom nem mondott semmit, azt se hogy nincs-e szükség ellenőrzésre, vagy hogy nem e alakulhat ki újabb betegség. Mikroszkópos leírás! a metszeteken ductectasia kővethető végig sűrű, hypocellularis, acellularis eosinophil váladékkal kitöltött ductusok látszanak, amelyekben hyperplasia, atypia nincs BÉ Makroszkopós leírás! A vizsg.-ra nativan orient., kisérőrajzzal ellátva, de nem nammograph.-va, bal o.-i felső quadr.határról 8x14x3cm-es emlőkmsz-t kaptunk, a bőr 5, 5x1, 3cm-es, kp-en helyezkedik el haránt irányú. A fascia egyenetlen.Orientáló tuscsikot M húztunk.Szeletelés irányú CC. Hrtmetszlapokon vizsg. M1: centr. pólus 2sz.-ben M2: 2.sz. M3: 3.sz. M4: 4.sz. M5: 5.sz. M6: bőr alatti ter.3-4-5.sz.ben fibrosus áll.látható. A bőr fölötti ter.-ben csupán zsíros kőtőszövet van. KE-HG, RÉ.Kérem önt hogy a számomra is érthető diagnozist kaphassak amit előre is nagyon köszönök.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mell témában

Mindent leírt nekem?

Vagy csak az egyik oldalt?

Ez a szöveg értelmezhetetlen. Mi például az a "BE", vagy mi a "szeletelés irányú CC", de azt sem értem, hogy mi a "KE-HG, RÉ". Ezek az adatok csak az Ön melléből (gondolom, hogy onnan, mert ezt nem írja) kivett anyag indításakor, a mikroszkópos vizsgálatra való előkészítésekor leírt technikai részletek. Makroszkópos, szabad szemmel leírt dolgok az illető pathológiai osztály belső szlengjével, rövidítéseivel talán arra utalva, hogy ezt a metszetet keresztben, ezt meg hosszában készítem elő, stb.

Nincs mikroszkópos lelet.

Ilyen módon nincs mikroszkópos diagnózis sem.

Ha volna, arról tudnék véleményt mondani, de erről sajnos nem.

Szerintem az orvosa is ezért nem tud véleményt mondani arról, hogy kell-e utókezelés, ellenőrzés, stb.

Szóval: szerintem lemaradt egy oldal a kórszövettani (pathológiai) leletről.

Másik ("nem alakulhat-e ki újabb betegség? ") kérdésére válaszolva:

Arra ne tessék sohasem várni, hogy egy orvos előre megmondja, hogy milyen betegségei lesznek - vagy milyen betegségei NEM lesznek - élete során. Mi nem vagyunk csodatévők, jövőlátók, kártyából mindenttudók, táltosok, TV-n keresztül "energiával gyógyítók", stb., csak az emberi test szakmunkásai.

Ha megvan a valódi lelet, beszéljünk újra!

Kérdés: 2011. január 05., 21:42; Megválaszolva: 2011. január 11., 14:02
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat