Mell ciszta

Tisztelt Doktor úr / Doktornő! 2010. szeptemberben cseresznyenagyságú duzzanat jelent meg a mellemben, ami fölött a bőr pirosan elszíneződött. Akkor nagyon megijedtem és elmentem a nőgyógyászhoz, és elküldött mell ultrahangra, és akkor nem találtak semmit, pár nap múlva el is múlt. De visszarendelt a doktornő és 2 hét múlva 3 mm-es ciszta jelent meg, aminek citológiai eredménye c2, közepes fokú típusos apocrin hámproliferítioval. Azt mondtaa doktornő, hogy félévente javasolt újabb ultrahang. Akkor fogamzásgátlót szedtem, és abban reménykedve, hogy javul a helyzet, abbahagytam. Két héttel az ultrahang után kis csomót kezdtem el érezni, és azóta csak egyre többet, körülbelül 10 db-ot. Úgy érzem nem nőnek, csak egyre több lesz belőle. Lehetséges, hogy mindegyik ciszta? A ciklus minden időpontjában ott vannak, és nem változnak. Néha kis fájó duzzanat megjelenik a csomóktól függetlenül, de az pár nap alatt elmúlik. A hónalji és a mell körüli nyirokcsomóim gyakran duzzadtak, és fájnak is. Az a kérdésem, hogy szükséges e orvoshoz mennem, szükséges e ultrahang vizsgálat, vagy elég akkor elmennem, amikor letelik a fél év (márciusban)? Ugye ennyi idősen nem alakulhat ki rák? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mellciszta témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben panaszai vannak és önvizsgálat során további elváltozások megjelenését észlelte az ultrahang hamarabb is megtörténhet. Nem jellemző a daganatos átalakulás. Keressen fel emlőszakrendelést.

Kérdés: 2010. december 27., 19:48; Megválaszolva: 2010. december 29., 12:09
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat