CT lézer mammográfia

Ellentmondásos híreket olvastam az interneten a CT lézer mammográfia vizsgálatról. Érdeklődni szeretnék, hogy Önnek mi a véleménye erről a vizsgálatról. Tényleg nem olyan hatékony mint a hagyományos mammográfiai vizsgálat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mammográfia témában

38 éves nő "lézer CT mammográfia"-ról. Miért szükséges Önnél egyáltalán a mammográfia? Ha panasza van, előbb meg kellene nézetni magát egy rutinos orvos tapintásával, majd esetleg ultrahanggal, bizonytalan lelet esetén mammográfiával. Ha ez sem ad értékelhető eredményt, akkor mehetünk tovább. Például a kérdéses területről cytológiát veszünk. Vagy miegymás. Napról napra finomabb gépek jönnek - például javul a számítógépek, TV-k, fényképezőgépek, stb. minősége. A technika már csak ilyen. Persze hogy a legjobb technikával akar az ember dolgozni. De - ezt nem írja meg -, hogy Önnek most éppen szüksége van erre? Mert ha igen, akkor nosza!

Kérdés: 2010. augusztus 10., 19:38; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:31
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal