• Ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! 06.29-én voltam 4D ultrahangon - emlővizsgálaton. Ott megállapították, hogy mindkét mellemben ciszták vannak 7-8 mm-esek illetve egy 11 mm-es zsírcsomó a bal mellemben. A doki azt mondta, hogy még mindig csomós tapintatú a mellem, de ez ilyen és ezzel nem tudok mit tenni, ilyen a felépítése v. valami ilyesmit mondott. Tapintásra csomósnak érzem, de még sem lesz ott semmi, mert ilyen a formája, felépítése. Két kérdésem lenne: 1. Valóban létezhet ilyen, hogy az embernek a melle csomós tapintású? Alkat kérdés v. miért van ez? 2. A ciszták műtéti eltávolítása mikor esedékes? Úgy értem mekkora az a méret, amikor már Önök orvosok a méret miatt eltávolítást javasolnak? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Joan

        Dr. Boros Miklós válasza a mellciszta témában

        Tisztelt Kérdező! Az emlő szerkezetét sok ok befolyásolja (pl. korábbi terhesség, hormonális status). Valóban létezik a leírt cystákat tartalmazó kötőszövetes eltérés. A cysták méretét rendszeresen kell kontrollálni. Amennyiben az 1 cm-t meghaladja vékony tűs aspirációt lehet végezni. A műtét elvégzésének nemcsak a méret az indikációja, hanem a panaszok is. Keressen fel emlőszakrendelést, történjen status rögzítés és járjon rendszeresen ellenőrzésre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 03., 06:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 08:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés