Melldaganat

Tisztelt Cím! Édesanyámnál melldaganat jelenléte következtében teljes nyirokcsómó eltávolítást végeztek! Most várjuk a kezelések kitűzését! Az érdekelne engem, hogy ha ER:intenzív, csaknem 100%os, PR:negatív, HER-2:negatív akkor is szükség van e kemoterápiára? És ha pl.a leggyengébb kemot kapja attól is elmegy a haja? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Édesanyja melldaganata Sajnos, nem írja meg, hogy milyen műtét történt, illetve annak mi volt a pontos eredménye. Azt sem tudom, Mama hány éves. Így elég nehéz válaszolni. Mekkora volt a daganat? Kapaszkodott-e a bőrrel? Volt-e nyirokér, vagy vér-ér betörés? Mi volt a nyirokcsomók szövettani eredménye? (Hány csomót vettek ki, és abból hány volt pozitív? ). A rendelkezésemre álló adatok alapján hormonkezelés mindenképpen szükséges, a kemoterápiáról viszont így nem tudok nyilatkozni. A "leggyöngébb" kemoterápia az mit jelent?

Kérdés: 2010. július 22., 16:01; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 10:08
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal