Emlő aspirációs citológia

Tisztelt Hölgyem/Uram! Ma voltam emlő aspirációs citológián, mert az ultrahangon az orvos a bal mellemben egy 7 és egy 10 mm-es fibrómát látott. A mai orvosnő, aki a citológiát végezte, tapintással állapított meg, hogy hová fog szúrni, nem nézte meg az ultrahang fotót, amit vittem, csak a leírást. Azt szeretném kérdezni, hogy ez bevett módszer-e így, hogy tapintás alapján szúrjál meg az embert? Köszönettel, Nóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza aspirációs citológia témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben az elváltozás tapintható valóban el lehet így is végezni. Nem tapintható emlőelváltozások esetén segít az ultrahangos célzás. A citológia eredménye el fogja árulni, hogy jó helyről vették-e a mintát.

Kérdés: 2010. július 01., 12:48; Megválaszolva: 2010. július 05., 11:24
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő rosszindulatú daganata
Tisztelt doktornő! Anyósomat emlő rosszindulatú daganatával műtötték pár hete, a műtét emlőmegtartó volt. Szövettan: I. / Invasiv tumor...
Onkológiai szakvélemény
Tiaztelt doktornő! 2021.07.21.-én emlődaganattal műtöttek. Kivettek a mellemdől egy 247g-os darabot, amiben a daganat 29mm nagyságú volt. A...
Mellsérülés
Üdvözlöm. Tegnap az esős csúszós időben egy rosszul kialakított bejárati ajtó lépcsőjén megcsúsztam és ráestem a jobb mellemre, majd hátul...
Mellet ért erős trauma
Üdvözlöm. Tegnap az esős csúszós időben egy rosszul kialakított bejárati ajtó lépcsőhén megcsúsztam és ráestem a jobb mellemre, majd hátul...
CT eredményem ismét