• Emlődaganat - Mik a kilátások?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnál nemrég melldaganatot fedeztek fel, a szövettan eredménye szerint rosszindulatú és áttétes a nyirokcsomóba. Kérdésem az lenne, hogy ennek a betegségnek mi a kezelési módja? Milyen százalékban gyógyítható? Mennyire biztosan lehet megállapítani a szövettanból, hogy van-e áttét, és hol?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        Kedves Kérdező!
         
        Édesanyjánál valószínűeg a biopsia jelezte, hogy rosszindulatú elváltozásról van szó. Az esetek döntő többségében első lépés a műtét, majd a végleges szövettani eredmény birtokában lehet dönteni a további kezelésről. A szövettan során tisztázzák a daganat típusát, hormonreceptor érzékenységét és azt, hogy az  eltávolított nyirokcsomókban van-e áttét. Ha igen, mennyiben. Ezen információk birtokában lehet dönteni a műtétet követő onkológiai kezelés típusáról.

        A műtét során eltávolításra került emlőrész és nyirokcsomók pontos szövettani vizsgálata egyértelműen tisztázza a daganat típusát és, hogy van-e áttét. A gyógyulási esélyekről csak ezen információk birtokában lehet nyilatkozni.

        Tisztelettel:  Dr. Boros Miklós sebész


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-06-11 21:20:31; Megválaszolva: 2011. július 29., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés