Tisztelt dr. nő/úr!

20 éves lány vagyok akinek háromszor műtötték a bal emlőjét mert csomó volt benne, a csomók jó indulatúak voltak.De most vettem magamon észre hogy a műtött emlőm fogása teljesen más ill. deformálódik.Ez a sok műtéttől lehetséges? az első 15 éves koromban volt és utána évente. Eléggé megilyedtem! Válaszát előre is köszönöm!
üdv. Stefanie

Dr. Boros Miklós válasza mellműtét témában

Tisztelt Kérdező!

Minden műtét után alakul ki hegszövet. Ez okozza a problémát. Egy ellenőrzésre menjen vissza az emlőszakrendelésre, ahol ultrahanggal le tudják ellenőrízni a műtéti területet. Amennyiben súlyosabb asszimetria alakulna ki plasztikai sebésszel érdemes konzultálni.

Kérdés: 2010. június 11., 11:22; Megválaszolva: 2010. június 11., 11:22
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Dr. Boros Miklós Úr!
Korábbi kérdésem: Masztektómia volt 2 éve.Ritka rondán néz ki! Láttam ezután készült képet, hát nekem nagyon nem olyan! Ha azon az oldalon...
Ödémás lett a mellem a műtét után
2010.júniusban daganatos mellműtéten estem át, sugárkezelést kaptam. A kemotherápiás kezelést nem fogadtam el, mivel a nyirokmirigy állományban nem...
Emlőműtét után
Tisztelt Doktor úr/nő! 69 éves édesanyám bal melléből eltávolítottak egy rosszindulatú emlődaganatot és egy nyirokcsomót. A műtétre nyolc...
Emlőműtét után- ödéma, szúrás
Tavaly decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el a bal mellemből.Sugárkezelést kaptam rá. Áttét nem volt található.Sajnos mütét óta...
Hogyan tovább emlődaganat esetén?