• Mellbimbó fájdalom váladékozással

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Problémám hónapokkal ezelőtt kezdődött. Ekkor a bal mellbimbóm égett, viszketett. Üzemorvos antibiotikumot írt (nem volt változás). Bőrgyógyász gyulladáscsökkentő krémet (nem volt változás). Mivel panaszaim nem múltak, így a helyi emlőcentrumba kaptam beutalót (bal mellemben cisztát korábban diagnosztizáltak). Ultrahangos vizsgálat nem mutatott elváltozást. Azt mondták, ha nem váladékozik, akkor nincs baj. Ez után (pár hete) vettem észre, hogy mellem váladékozik. A váladék először áttetsző, majd sárgás (előtej jellegű). A váladékozást mind a két mellemből észlelem, de a korábban említett bal oldaliból sokkal bővebb és fájdalmat is csak ott érzek (maradt az égő, viszkető érzés, elváltozást nem látok, talán kicsit pirosabb). Hormonális változásra gondoltam a két oldali váladékozás miatt, de aggaszt, hogy csak a bal oldali mellem fáj.  Ismét bejelentkeztem az emlőcentrumba, de időpont csak augusztusra van. Kell-e aggódnom a tüneteim miatt, vagy bőven ráérek az augusztusi vizsgálatra elmenni?

        33 éves vagyok, 1 gyermekem van, akit évek óta nem szoptatok, terhes nem vagyok, Nuvaring hüvelygyűrűt használok fogamzásgátlóként.

        Családomban tudomásom szerint nem fordult elő mellrákos megbetegedés. Nem dohányzom és alkoholt alkalomszerűen fogyasztok.

        Választát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a emlő, váladék témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valóban indokolt az ellenőrzés. Mindenképpen szükséges hormonális laborvizsgálat is. Kétoldali váladékozás esetén elsősorban hormonális okra kell gondolni. A váladék citológiai vizsgálata szükséges. Az augusztusi időpont távolinak tűnik,kérjen korábbi időpontot. Hívatkozzon az újonnan megjelent tünetre. A mellfájdalom régebbi tünet és a kivizsgálás komplett, aggodalomra nincs ok.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-10 21:41:43; Megválaszolva: 2010. június 10., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő!Minden évbe járok rendszeres emlő vizsgálatra, soha nem volt semmi problémám, az eredményeim jók voltak. Azonban időnkét tapasztalok a jobb mellemben illetve néha a balba is kicsi szúró érzést, ami rögtön el is múlik....