• Mammográfia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        47éves nő vagyok. 2 éve voltam mammográfián, már esedékes pont elmenni. Megszeretném kérdezni, hogy az új eljárás is elég a szürővízsgálatra? Mert hallottam,, hogy van egy újabb "CT-lézer-mammográfia" és kevesebb sugárt add a szervezetre. KI lehet váltani ezzel a vízsgálattal a szűrést?   Van annyira hatásos? Mi a vélemyénye erről az új vízsgálatról? Megbizható?
        Válaszát Előre is köszönöm.
        Üdvözlettel:  Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a mammográfia témában

        Tisztelt Asszonyom!

        A jelenleg érvényes szabályok szerint Ön kétévente mehet az ÁNTSZ által finanszírozott mammográfiás röntgen szűrővizsgálatra. A vizsgálatokat az adott intézmények behívásos módszerrel az ÁNTSZ beteglistája alapján végzik. A vizsgálatért fizetni nem kell.

        A CT-Lézer-Mammográfia egy új módszer, amely előnye, hogy a vizsgálat egyáltalán nem jár ionizáló sugárzással, a lézer a szervezetre ártalmatlan. A CT-Lézer mamográfia nem jár kellemetlen érzéssel, az emlőket nem nyomja össze. A CT-Lézer-Mammográfia nem szűrővizsgálat, hanem klinikai vizsgálat. A CT-Lézer-Mammográfiát minden esetben emlőultrahang vizsgálattal együtt végezzük, és a radiológus szakorvos az emlőt megtapintja, a beteg komplex leletet kap.
        A CT-Lézer-Mammográfiával néhány milliméteres daganatot is ki tudunk mutatni, a vizsgálat érzékeny. A módszer a daganatok kialakulása során jelentkező érképződést mutatja ki a komputer tomográfia segítségével.
        Tapasztalataink és az irodalmi adatok alapján a CT-Lézer-Mammográfia igen hasznos vizsgálómódszer.
        Amennyiben érdeklődését felkeltettük, kérjük, hívja intézetünket, és kérdéseire telefonon részletesebben válaszolunk.

        MeDoc Egészségközpont
        (06-1) 783-6004


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-19 15:26:23; Megválaszolva: 2010. március 19., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: