• Emlődaganat - Mik a kilátások?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Édesanyámnál nemrég melldaganatot fedeztek fel, a szövettan eredménye szerint rosszindulatú és áttétes a nyirokcsomóba. Kérdésem az lenne, hogy ennek a betegségnek mi a kezelési módja? Milyen százalékban gyógyítható? Mennyire biztosan lehet megállapítani a szövettanból, hogy van-e áttét, és hol?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák, emlődaganat, kilátások, esélyek témában

        Édesanyjánál valószínűleg a biopsia jelezte, hogy rosszindulatú elváltozásról van szó. Az esetek döntő többségében első lépés a műtét, majd a végleges szövettani eredmény birtokában lehet dönteni a további kezelésről.

        A szövettan során tisztázzák a daganat típusát, hormonreceptor érzékenységét és azt, hogy az  eltávolított nyirokcsomókban van-e áttét. Ha igen, mennyiben. Ezen információk birtokában lehet dönteni a műtétet követő onkológiai kezelés típusáról.

        A műtét során eltávolításra került emlőrész és nyirokcsomók pontos szövettani vizsgálata egyértelműen tisztázza a daganat típusát és, hogy van-e áttét. A gyógyulási esélyekről csak ezen információk birtokában lehet nyilatkozni.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-07-14 23:40:58; Megválaszolva: 2009. július 14., 23:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: