Mellnövesztő tabletták

Tisztelt Doktor Nő/Úr,

Mostanában olvasgattam a neten a mellnövesztő készítményekről. Találtam egy Hard Breast nevű kapszuláról leírást az alábbi helyen: http: //mellnoveszto.freeweb.hu

Elég hihetetlenül hangzik, hogy ilyen hatékony szer létezik.. Azt írják veszélytelen..Bennem azonban felmerül, hogy nem daganat-keltő? Vajon milyen hatásmechanizmus során érhető el a kötőszöveti állomány megnövekedése (...az eredeti genetikai kódoltságot figyelmen kívül hagyva...)? Ez a phytoestrogen (nem hormonális növényi ösztrogén) nem borítja fel a hormonháztartást, mert hatása hormonszerű..? Esetleg tud ajánlani valamilyen más hasonló hatású szert, ami ennél biztonságosabb és jobb?

Nagyon köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza emlőprobléma témában

Kedves Hölgyem!

Szerintem ne dőljön be a mellnövesztő tablettáknak. Ha tényleg működne, akkor nem lenne szükség plasztikai sebészetre. A változókorban levő nőknek feszesebbé teheti az emlő állományát, de ehhez sem kell tablettát szedni, elegendő fitoösztogénekben gazdagabb táplálék fogyasztása, mint a szója, tofu...

A növeényekben található fitoösztrogéneket egyébként "bőszen" kutatják, de az biztos, hogy nem a mellnövelő, hanem inkább a változókor panaszait enyhítő hatás miatt. Azt is többször vizsgálják, hogy van-e hatással bizonyos daganatok kialakulásásra, fejlődésre, elsősorban a védő hatást feltételezik, viszont a nagy mennyiségű fogyasztást néhány tanulmány károsnak is minősít.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 12., 17:33; Megválaszolva: 2009. július 12., 17:33
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2