Ajánlatos-e az elváltozás műtéti eltávolítása?

Tisztelt Dr Nagykálnai Tamás Főorvos Úr!

core biopsia után a szövettani eredményem az alábbi: Mirigyekben relative gazdag kis emlőrészletek. A mirigyvégkamrákat és a ductusokat tipusos hám béleli.Utóbbi helyenként minimális típusos hyperplásiát is mutat. Az általános stróma kissé felszaporodott, és helyenként a lebenykék speciális strómáját is kiszorítja. Mésztartalmu anyagra nincs gyanú.Vélemény: A szokásosnál kissé mirigygazdagabb emlő parenchyma, ez valószínüleg mastopathiához társul.B2   Ajánlatos-e műtétileg eltávolítani? Ha nem, későbbiekben nem lesz-e ebből rosszindulatu daganat? Centrálisan helyezkedik el, 25mm nagyságu. Köszönettel várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellrák témában

Kedves Kérdező!

Érzésem szerint nem szükséges a műtét, mivel TÍPUSOS hyperpláziáról beszél a lelet.

ATÍPUSOS (tehát nem jellegzetes) hiperplázia esetén javasolható a kimetszés és részletes szöveti feldolgozás.

Rendszeres kontroll viszont szükséges! Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. július 16., 13:11; Megválaszolva: 2009. július 16., 13:11
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2