Aggódó anyuka

 

Kedves Doktornő!

A lányom 21 éves, kb 1, 5 éve volt egy abortusza, azóta rendszeresen, rendesen menstruál, most pár hete a melléből áttetsző váladékot tudott a mell ellenőrzésekkor kipréselni. Megijedt tőle és elvégzett két terhességi tesztet, mindkettő negatív lett. Elment nőgyógyászhoz ahol elvégeztek egy hormonszint vizsgálatot, amelyet nem találtak magasabbnak. Ezek után pár nappal hamarabb megjött a menstruációja, amely először darabosabb és sötét volt, majd rendes színű lett, de a melléből fehér váladék jött.  Rendszeres nemi életet él, mivel már mennyasszony, de óvszerrel védekeznek. Lehet ez terhesség, vagy komolyabb probléma jele?

 

Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza magas prolaktin szint témában

Kedves Hölgyem!

Mivel a terhességi teszt negatív, és a mensese is megjött, nem terhességre kell gondolni, viszont a horomonvizsgálatot meg kell ismételni, mert ingadozhat a szintje, akár napszakonként is, emiatt endokrinológushoz kellene elmenni. Általában akkor is indokolt a gyógyszerszedés, ha nem kimutatható a hormon szintjének növekedése.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 05., 21:22; Megválaszolva: 2009. július 05., 21:22
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Prolaktin
Tisztelt Doktornő/úr! 2004-ben tapasztaltam, hogy kicsit "folyik" a mellem. (átlátszó, kevés váladék) Egy vérvizsgálat során...
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Biopszia 96 éves korban
Tisztelt Főorvosnő! Édesanyám elmúlt 96 éves, pangásos szívelégtelenséggel, krónikus veseelégtelenséggel, idült ischaemias szívbetegséggel...